نادیا شهین یک معمار و طراح داخلی سوریهای – مراکشی است که در آمریکا به دنیا آماده و بزرگ شده است. او با تحصیلات در رشتهی تجارت، در سال ۲۰۱۳ میلادی وارد انستیتو «Pratt» شد و در مقطع کارشناسی ارشد رشتهی طراحی داخلی، تحصیلاتش را در سال ۲۰۱۵ به پایان رساند. او از آن زمان تاکنون دریکی از مشهورترین کمپانیهای معماری و طراحی داخلی مشغول به کار است. آنچه در ادامه میخوانید گپ کوتاهی است میان من و او…
منتشر شده در: دوهفتهنامه طراح امروز / شماره ۲۶ ، نیمه اول مهر ماه ۱۳۹۶ ، دیگر سو، صفحه ۱۴
به قلم: شیوا پوریوسف
چه چیزی باعث شد از سمت تجارت مجذوب رشتهی طراحی داخلی شوید؟
من علاقهمند به تجارت نیز هستم؛ چراکه خلاقیت وجه مشترک بین طراحی و تجارت است؛ اما بازار کار در آن زمینه فکر من را محدود و بسته میکرد و این موضوع من را به سمت طراحی سوق داد. از کودکی عاشق طرحهای قرینهای بودم که در خانهی پدربزرگم در مراکش من را محو خودش میکرد. جزییات بسیار زیاد و بازی نور در طراحیهای هندسی شمعدانها، خاطرات من را شکل دادهاند و هر چیز زیبایی از کودکی من به فضاهای رؤیایی مراکش بازمیگردد؛ خانههایی با اتاقهایی وسیع و پنجرههای رو به یک حیاط مشترک…
کمپانی «Gensler» را از زبان خود کمی تعریف کنید؟
Gensler بهطور فراگیر بهعنوان بزرگترین شرکت طراحی در جهان شناختهشده است. توانایی همکاری بهعنوان یک گروه یکپارچه در مقیاس جهانی، بخشی از DNA ماست و ما آن را در هر سطح از همکاران عالیرتبه و سهامداران تا استودیوهای طراحی و گروههای پروژه پذیرفتهایم.
تمرکز Gensler بهطور مؤثر، بودن در خدمتِ مشتریان است؛ در هرکجا که به خدمات ما نیاز دارند. فداکاری شرکت ما، موجب صرفهجویی در زمان، کاهش هزینهها و نوآوری میشود. Gensler با در اختیار داشتن بیشترین تخصص در صنعت طراحی، باتجربهای بینظیر از طریق کار با مشتریان در سراسر جهان بهدستآمده است. ما از این دانش وسیع برای هر پروژه و مکان که در آن کار میکنیم بهره میگیریم.
شهرت شما بیشتر در چه زمینهای است؟
خوب نمیتوانم بگویم که مثلاً در چه زمینهی کاریای است چون واقعاً در هر مقیاسی که کار میکنیم در صدر اخبار طراحی هستیم؛ اما آنچه «Gensler» را از کمپانیهای دیگر متمایز کرده، به نظر من کار کردن و فعالیت آن در همهی زمینههای شهرسازی، معماری، طراحی داخلی، برندینگ و طراحی صنعتی و همچنین ارتباطی است که با مشتریهایمان داریم. مشتریهای ما ازجمله شرکای ما محسوب شده و استراتژی کمپانی بر اساس حمایت تمام و کمال از پروژههای میان ما و مشتریهاست.
رسانهها کمپانی Gensler را از دیدگاه طراحی داخلی بیشتر مورد برسی قرار دادهاند. لطفاً مختصری هم دربارهی پروژههای معماری و اهداف شرکت دراینباره بگویید.
معماری در کمپانی Gensler نشاندهنده دانش آن در مورد چگونگی بهکارگیری تجربه افراد و سازمانها در محل و فضا است. ما با مشتریان، جوامع و کاربران نهایت همکاری را داریم تا ساختمانهایی را ایجاد کنیم که در همهی سطوح و در داخل و خارج آن بیشترین کارایی را داشته باشند. ما آنها را در بازارهای جهانی با استانداردهای رایج عرضه میکنیم. بهطور مثل یکی از جدیدترین پروژههای معماری ما برج شانگهای بهعنوان بلندترین ساختمان چین است. بهعنوان برجستهترین آیکون در خط آسمان شهر، شکل شفاف و مارپیچ برج در راستای تحقق استراتژی پایدار برای فضاهای عمومی است که استانداردهای جدیدی را به جامعه معماری پایدار عرضه میکند. در ۱۲۷ طبقه، برج شانگهای کلاس A دارای فضاهای اداری، مکانهای تفریحی، خردهفروشی، مرکز کنفرانس، یک هتل لوکس و فضاهای تفریحی فرهنگی است. این برج بهعنوان یک ساختمان سبز، دارای گواهی «لید پلاتینیوم» از شورای ساختمان سبز آمریکا است.
از دیگر فعالیتهای کمپانی، کدامیک برای شما جذابیت بیشتری دارد؟
برای من و همچنین برای دیگر طراحان داخلی این کمپانی، طراحی نامهای تجاری ازجمله فعالیتهای جذاب است. در طراحی نامهای تجاری از کلمات و تصاویر استفاده میکنند تا تجربیات قانعکنندهای را که میتوانند توسط آنها به تمایز در بازار و نام تجاری برسند، با یکدیگر هماهنگ کنند. رویکرد Gensler شامل طراحی و معماری تخصصی با یک دیدگاه منحصربهفرد با مجموعه مهارتها و ارتباطات قوی است و نتیجه آن هویتی ست بصری که در مشتری حس اعتمادبهنفس را القا کرده و روابط پایدار را ایجاد میکنند.
آیا پیشزمینه تجارت در کار طراحی به شما کمک میکند؟
صدالبته. به نظر من هرکسی که در هر نقطهای از زندگی مشغول به کاری ست، نتیجه مجموعهای از تجربیات آن شخص در زندگی حرفهای و حتی غیرحرفهای اوست. تجربیات من در هنگام پرزنتیشن و برندینگ کمکم میکند. به همین دلیل هیچوقت از چندین سال تحصیلاتی که در این زمینه داشتهام پشیمان نیستم.
اعتیاد جدیدتان در طراحی معطوف به چیست؟
طراحی اسکرین و پنلهای جداکننده برای گروه سنی زیر ۱۲ سال.
سمَت موردعلاقهتان در کمپانی بهجز طراح داخلی بودن چیست؟
مدیر پروژههای خاورمیانه؛ چون با فرهنگ آنجا و اقلیم آن منطقه از تمام همکارانم بیشتر آگاهی دارم.
یک جمله درباره سبک طراحی خودتان در آخرین پروژهای که مشغول هستید بگویید؟
«Futuristic»، طراحی برای ۳ نسل پس از خودم!
منتشر شده در: دوهفتهنامه طراح امروز / شماره ۲۶ ، نیمه اول مهر ماه ۱۳۹۶ ، دیگرسو ، صفحه ۱۴
به قلم: شیوا پوریوسف
کپیرایت این مطلب متعلق به «دوهفتهنامه طراح امروز» میباشد. لذا بازنشر آن در نشریات و فضای وب (وبسایتها یا شبکههای اجتماعی) با هر شکل و عنوان، فقط با پذیرش کتبی شرایط گروه رسانهای طراح در ثبت مرجع و ماخذ امکانپذیر است.