رندرِ معماری چه در بخش داخلی چه در نمای خارجی، مدرن یا کلاسیک، در اولین بخش اجرا با چالش بزرگی روبروست که کادربندی نام دارد و اولین مرحلهی کار یک آرتیست به شمار میرود تا بتواند یک شات از کار هنری خود را به معرض نمایش بگذارد. امری که در وهلهی اول، تمامی کاربران تازهکار آن را بسیار ساده میپندارند، اما هرچه جلوتر میروند و حرفهایتر میشوند این روند برایشان دشوار و دشوارتر میگردد؛ زیرا از قالب شخصی که یک اثر معمولی ارائه میدهد درآمده و آثاری ماندگار بهجای میگذارد. در چنین مرحلهای از یک حرفه هست که فقط آرتیست حرفهای میداند که برای هر چهبهتر شدن یک کادر چقدر تلاش و تسلط لازم است. در ارائهی یک کادر مناسب، عناصر مهمی دخیل هستند که در این شماره به برخی از آنها میپردازیم.
منتشر شده در: دوهفتهنامه طراح امروز / شماره ۲۱، نیمه دوم تیر ماه ۱۳۹۶ ، حرفه نگاری ، صفحه ۱۰
به قلم: محسن هاشمی
درحالیکه برخی از این عناصر بسیار معمولی به نظر میآیند، آنچنانکه به نظر میرسد، راحت نبوده و مسلماً هر بار که شما زاویهای برای دوربینتان جهت شروع کار در نظر میگیرید، میبایستی بارها در مورد کادر آن تفکر کنید و تصمیم بگیرید. پس این نکات بهظاهر ساده ممکن است در رسیدن به یک رندر ایدئال بسیار کمکحال شما باشند.
۱.در انتخاب زاویه هوشیار باشیم:
اگر به دنبال بهترین زاویه هستیم باید همیشه این مشخصه را به خودمان یادآوری کنیم که بهترین زاویه جهت نشان دادن موضوع بارز هر فریم در هر کادر کدام است. جدای از خواستهی کارفرما که معمولاً دید بازاری مجموعه را در نظر میگیرد، ما نیز دید هنری خود را حفظ کرده و بهترین کادر برای موضوع انتخاب کنیم. «موضوع» گاهی میتواند نشان دادن یک مجموعه مبلمان باشد یا طرحی از دکوراسیون داخلی و در کادرهای بستهتر، یک شاخه گل. اینچنین به نظر میرسد که آرتیست میبایستی مجموعه اطلاعات خاصی را پیش از شروع کار در نظر داشته باشد تا در هر فریم -بسته به نوع موضوع- آمادهی بستن بهترین کادر عمودی یا افقی باشد. باید اضافه کنم که معمولاً در کادرهای افقی بسته متناسب با تصویر، به کلیات فضایی مانند دکوراسیون، چیدمان و در کادرهای بستهتر به نمایش جزئیات محیط میپردازیم.
۲.از تنظیمات مناسب استفاده کنیم:
از اصلیترین نکات در یک کادر خوب، استفاده صحیح از تنظیماتی است که بهواسطه شرایط محیطی میبایستی انتخاب کنیم. البته در اینجا منظور از تنظیمات درست، چیزی فراتر از تنظیمات «اف نامبر» یا «شاتر اسپید» بوده و منظور تنظیمات لنز است که در حالتهای مختلف، توان ترکیب فوقالعاده عالی با فضای معماری دارد. مخصوصاً در رندرینگ، استفاده از آنها کمنظیر و منحصربهفرد به شما میآید؛ تنظیماتی همچون «الترا واید» یا «فیش آی» با زاویههای مختلف در فضاهای متعدد، خالق آثار جالبتوجهی بوده که به دلیل عدم شناخت و تسلط کافی در بحث رندرینگ کمتر به کار گرفته میشوند. همچنین با استفاده از لنزهای «پانوراما» آرتیست توان ایجاد واقعیت مجازی را داشته که همین از تکنیکهای بهروز رندرینگ محسوب میشود.
۳.از گذاشتن زمان کافی، بر حذر نباشیم:
شاید از عمده اشکالات آرتیستهای این حرفه این باشد که چون کادربندی در اولین مراحل شبیهسازی انجام میشود زمان کمتری برایش اختصاص میدهند؛ اما نکتهی مهمی که حتماً میبایستی در نظر داشته باشیم، درجه اهمیت زمانی است که در قسمت کادربندی گذاشته میشود؛ خروجی نهایی بهطور کامل در انتهای کار مشخص گشته و دقیقاً میزان زمانی که صرف بستن هریک از کادرها شده بود، در اصل، حکم سرمایهگذاری در هر فریم رندر بهحساب میآید. البته شاید صرف کردن مدت زیاد برای ایجاد یک کادر خیلی خوب، باعث خستگی و یا کاهش تعداد مجموع فریمهای یک پروژه باشد، اما دقیقاً همان زمان میتواند راز جاودانگی و شهرت همان یک فریم از پروژه را رقم بزند.
۴.در چیدمان اغراق کنیم:
یکی از بزرگترین مزیتهای استفاده از نرمافزارهای سهبعدی دسترسی کامل به محیط و دکوراسیون است که در صورت لزوم بهراحتی قابل جابجایی هستند؛ به این شکل که آرتیست در حالتهای مختلف فضا و محیط بهراحتی امکان جابجایی وسایل را بهطور موقت داشته و به نظر شخصی من، حتماً میبایستی از این ویژگی استفاده کنید و صرفاً به دلیل حرکت کردن فضا، ترسی از جابهجا کردن وسایل نداشته باشید. چون گاهی در یک کادر، جابهجا کردن یک میز بسیار راحتتر از چرخاندن چندید بارهی دوربین حول یک محیط است. بدینسان، هم در زمان صرفهجویی شده و هم کادر با ویژگی مدنظر را فراهم آوردهایم. البته این قابلیت، در مثالهای جامعتر، شامل جابجایی دیوارها و ستونها هم میباشد.
خالق تصویر: نگارنده
منتشر شده در: دوهفتهنامه طراح امروز / شماره ۲۱، نیمه دوم تیر ماه ۱۳۹۶ ، حرفه نگاری ، صفحه ۱۰
به قلم: محسن هاشمی
کپیرایت این مطلب متعلق به «دوهفتهنامه طراح امروز» میباشد. لذا بازنشر آن در نشریات و فضای وب (وبسایتها یا شبکههای اجتماعی) با هر شکل و عنوان، فقط با پذیرش کتبی شرایط گروه رسانهای طراح در ثبت مرجع و ماخذ امکانپذیر است.