…دغدغههای دنیای شبیهسازی همهروزه در حال افزایش است؛ نگرانیهایی که گاه، بهجا و گاها به دلیل انتقال اطلاعات اشتباه در دورههای شبیهسازی به آرتیستها، نابجا منتقلشده. در ظاهر حجم نادرست بر درست غالب گشته و باعث گمراهیهایی در مسیر این آرتیستها میشود. گمراهیهایی که بعضاً در طی سالها تجربهی حرفهای و غیرحرفهای به دنبال آنها بوده و هیچگاه حتی متوجه چنین اشتباهات ریزی نشدهایم و تنها دلیل آن، آموزش غلط است. بدینسان مجموعهای از تجارب آرتیستهای تراز اول تهیهشده تا بتوان در بهبود و رفع این ریز اشتباهات در آثار آرتیستها دخالت نمود تا در فردایی درخشان در جامعهی سهبعدی همه سربلند و موفق باشیم. در این شماره به بخش دوم از تجربیات برتر «ند بنویت» میپردازیم تا همچنان در کنار آشنایی با بزرگان، از تجربیاتشان نیز استفاده کنیم…
منتشر شده در: دوهفته نامه طراح امروز / شماره ۳۳، نیمه دوم دی ماه ۱۳۹۶ ، حرفه نگاری ، صفحه ۱۲
به قلم: محسن هاشمی
نور خود را طبیعی کنید
آسمان و یا نور خورشید بهمراتب قدرت و کیفیت بسیار بالاتری نسبت به یک نور حبابی مصنوعی دارند؛ حتماً به یاد داشته باشید هنگامیکه نور اصلی خود را در حالت «دام لایت» استفاده میکنید و با نورهای «سافت باکس» آن را پوشش میدهید، اگر میزان شدت نور آسمان و نورهای مصنوعی را به میزان صحیح تنظیم نمایید_ درحالیکه نور داخلی و بیرونی بهخوبی با یکدیگر کار میکنند_ شما به رندری دست میابید که حالتی کاملاً طبیعی خواهد داشت.
من معمولاً میشنوم که آرتیستها با چالشهای بسیاری در تنظیمات اکسپوژر و قسمتهای سوختهی عکس مواجه هستند که در به وجود آوردن تنظیم درست، بسیار درگیرشان کرده و این موضوع بیشتر هنگامی اتفاق میافتد که از آسمان و نور طبیعی خورشید برای نورپردازی داخلی استفاده میکنند. خاطرنشان میکنم که این همچنان مشکلی است که خود عکاسان نیز در بعضی شرایط میبایستی با آن کنار بیایند.
مزیت کار ما در این حالت این است وقتی از تصاویر باکیفیت و رِنج بالا که از عمق بالایی در نور و رنگ برخوردارند استفاده میکنیم، این اجازه را داریم تا بهسادگی در پستپروداکشن با این مشکلات کنار آمده و نقاط سوخته را رفعورجوع نماییم. حتی در یک فضای داخلی، تصویری که در بیرون از پنجره وجود دارد میبایستی به حالت اووِراکسپوز دیده شود. یک نور کاملاً یکدست درصحنه ممکن است بتواند حالت طبیعی از محیط نشان دهد، اما نمیتوان آن را فتوریلستیک نامید (بسیاری از عکاسان در این شرایط میبایستی با اکسپوژرهای مختلف کنار بیایند).
در بعضی عکسها میبینید که مقادیر بسیار درستی از اکسپوژر در داخل و بیرون به تعادل نوری کمک میکند و همچنین گاهی برای تعادل بیشتر، استفاده از سافتباکسها برای کنترل بهینهی نور توصیه میشود. شدت نورهای طبیعی در موقعیتهای دیگری ممکن است مهم باشند؛ در تنظیمات غیرواقعی (برای مثال نورهایی با شدت بالا که با دوربینهایی با لنزهای تاریکتر مشاهده میشوند)، متریالهایی که ممکن است بهدرستی حالت اصلی خود را نشان ندهند و یا حالت غیرواقعی به خود بگیرند. برای مثال، شدت نور مقادیر زیادی از رفلکت را روی بعضی از متریالها نشان خواهد داد که میبایستی اصلاح شوند. اگر به یک آرشیو از متریال خوب دسترسی دارید، باید بدانید تنها زمانی قادر هستید آنها را بهخوبی نشان دهید که در محیط نور طبیعی داشته باشید. تمامی مدلهایی که در سایت من مشاهده میکنید بر اساس همین پارامترها و در محیط طبیعی ساخته و پرداخته شدهاند.
از دوربین عکاسی واقعی بهره ببرید
این بخش کار دشواری نیست؛ اگر از ویرِی استفاده میکنید یا هر موتور رندر دیگری که دوربین فیزیکال اختصاصی خود را دارند، از همان استفاده نموده و مطمئن باشید که از پارامترهای حقیقی که در دوربین واقعی موجودند استفاده میکنید.
همچنین دوربینهای واقعی میتوانند برای تنظیمات شما بسیار کمککننده باشند.هنگامیکه میخواهید بدانید شدت پارامترها در شرایط مختلف آب و هوایی باید در چه تنظیماتی باشند؛ اگر یک دوربین دیجیتال دارید، به بیرون بروید و در حالت کاملاً اتوماتیک یک عکس بگیرید. بعد تنظیمات دوربین مجازی خود را دقیقاً بر اساس تنظیمات دوربین عکاسی خود تغییر دهید. این اعداد در تنظیمات خود عکس نیز قابلمشاهده است. ازاینجا به بعد شدت نور آسمان و دام لایت خود را تا جایی تغییر دهید که به روشنایی مناسب دست پیدا کنید. به همین راحتی. حال بسیار راحتتر میتوانید نورهای خود را درصحنهی خودتنظیم و جابهجا نمایید.
انتخاب خود دوربین میتواند در حس و حال تصویر نیز تأثیر بگذارد؛ شما میتوانید از چنین تنظیماتی تقلید کنید تا خروجیهایی فیلمگونه یا هنری داشته باشید. کادرهای خود را متوسط تا بزرگ در نظر بگیرید که بتوانید عمقهای کمتری در تصویر ایجاد نموده و یا افکتهای تحریفی مثل بوکه ایجاد کنید.
مثل یک عکاس، تصویرگری کنید
عموماً این پیشنهاد خوبی نیست؛ قسمتهایی که در رندر نهایی دیده نمیشوند را نیز مدلسازی کنید. اگر در یک بازهی زمانی محدود در حال انجام پروژه هستید، بدانید چه میکنید.
اما همچنان من بسیار مشتاق هستم که صحنهی خودم را بهطور کامل و تا جایی که ممکن است مدلسازی کنم؛ با این دید به خودم این آزادی را میدهم تا بتوانم در کل محیط بچرخم و با دوربینهای مختلف از جزئیاتی که دوست دارم رندر بگیرم. همان کار که یک عکاس در محیط انجام میدهد و «ویرِی آر تی» در اینجا یک موهبت محسوب میشود. اگر هنوز در مورد اینکه چه چیزی را مدل نمایید، اقتصادی فکر میکنید، مراقب باشید قبل از آنکه زاویهی اصلی را انتخاب نمایید، صحنهی شما را محصور کرده باشد؛ زیرا در این صورت میتوانید جزئیاتی که مدنظر شما هست را بهخوبی در جای مناسبش قرار دهید.
آزادی عمل دلیل دیگری است که من دوست دارم تا هنگامیکه در حال کار بر روی محیطهای داخلی هستم، فضاهای کامل را با تمام جزئیات داشته باشم؛ همینطور توصیه میکنم که از درختان و ساختمانهای واقعی برای بیرون از محیط استفاده شود. این تضمینی است برای هنگامیکه میخواهید پرسپکتیو بیرون با داخل محیط یکی باشد و سعی میکنید تا از آن نقطه تصویری داشته باشید. حقیقتاً پرسپکتیو خارج از رِنج، نهتنها بیانگر یک رندر ضعیف است، بلکه بارها در رندرهای کاملاً غلط استودیویی دیدهشده که مانند فریادی عجیب، خودنمایی کردهاند.
نهایتاً هنگامیکه بهاندازهی کافی برای زاویهی مناسب درصحنه جستجو کردید، مطمئن شوید که ترکیببندی شما نیز عکاسانه است. به رخ کشیدن مدلسازی، گاهی یکی از اشتباهات بزرگ ترکیببندی است. نزدیک شدن خیلی زیاد لنز به آبجکت درصحنه، برای نمایش قسمتهای پیچیدهی مدل یا استفاده از زومهای غیرطبیعی و غیرممکن بهسختی صحنه را به یک سرانجام موفق میرساند. البته این به جلبتوجه بینندگان نسبت به صحنه کمک میکند. بهجز رندرهای کلوزآپ، جزئیات یک تصویر را غنی ساخته و باعث دید عکاسانه در یک تصویر میشود. همانند یک عکاس، دقیقاً شما مجاز به استفاده از نورهای مختلفی میباشید؛ مثلاً برای اینکه به صحنهی خود کمک کنید تا هایلایتهایی که میخواهید در آن پدید بیاورید و یا در بین پرسپکتیوهای تک و یا دونقطهای بهترین نتیجه را نصیب خود کنید، تلاش کنید تا از سافتباکسها بهره ببرید.
عناصری که یک تصویر را به وجود میآورند، گاها میتوانند شامل خطوط قوی افقی و عمودی باشند که با قانون یکسوم ترکیبشده و بهوسیلهی عمق میدان، شکل کاملاً صحیحی به خود گرفتهاند. اینجا جایی برای شروع ترکیببندی نیست، اما مجدد اعلام میکنم که «از عکاسی و عکاسها برای راهنمایی بهره ببرید».
.
پینوشت:
محتوای متن ترجمهای است از وبسایت: www.bbb3viz.com
.
منتشر شده در: دوهفته نامه طراح امروز / شماره ۳۳، نیمه دوم دی ماه ۱۳۹۶ ، حرفه نگاری ، صفحه ۱۲
به قلم: محسن هاشمی
.
کپیرایت این مطلب متعلق به «دوهفته نامه طراح امروز» میباشد. لذا بازنشر آن در نشریات و فضای وب (وبسایتها یا شبکههای اجتماعی) با هر شکل و عنوان، فقط با پذیرش کتبی شرایط گروه رسانهای طراح در ثبت مرجع و ماخذ امکانپذیر است.